Spoštovani!

Točno tako kot piše urednik Gregor Repovž. Tudi sam sem bil takoj, ko so pričeli s postavljanjem žiletk na meji,  prepričan da so le-te namenjene predvsem povzročanju strahu in stiske Slovencem.  Gre za zelo predvidljivo taktiko stopnjevanja eksistenčne stiske ljudi in pripravljanje na doseganje  stanja  "točke vodljivosti ljudstva", ko le-ti pristanejo na vse ( Pavlovov efekt). O temje pisal veliko že Noam Chomsky ( in drugi) pred desetletji.  Scenarij se odvija načrtno in vodeno v večih državah "zahodne demokracije", resnejši koraki pa so se pričeli z "domovinskim zakonom" v ZDA in se jih od takrat sistematično prenaša v Evropo. Če se le ozremo na strukturo opreme slovenske vojske lahko hitro vidimo, da je velik del njene vsebine namenjen predvsem obvladovanju množic in ne toliko obrambi države. Pod množice smo mišljeni seveda mi  Slovenci in ne kaki okupatorji.  Slednji danes prihajajo po drugih poteh.... s finančnimi triki predvsem.

Prepričan sem, da se ustvarjanje občega strahu v večih državah EU ( Francija, Nemčija, Avstrija, Slovenija, Ukrajina, Poljska,..... in še kje)  ne dogaja slučajno in nepovezano. V teh časih, ko je zelo pomembno, da ne podležemo takim intrigam bi pričakoval vsaj od javnih medijev, da ne bi podpihovali vsesplošne stiske Slovencev. A žal počno točno to.  Ker živim preko Mure, blizu Avstrije, že od otroških nog spremljam poleg informacij iz Slovenije še avstrijske, nemške in hrvaške informativne oddaje ter odkar smo "samostojni" vidim kako vse televizije predvajajo identične novice iz istih virov, z istim namenom, po isti programski shemi,... bla, bla, bla... Ta isti namen sem pa opisal že zgoraj; ravno prava doza strahu in stiske za pravilno vodljive gledalce/državljane. A ne državljane v klasičnem smislu starogrških državljanov, ki so imeli čast in dolžnost, da kreirajo skupno dobro.

Zahtevam da se upremo ustvarjanju vsesplošne stiske, predlog sprememb zakona kot ga opisuje avtor v članku pa smatram za sramotnega in škandaloznega. Od vlade bi pa pričakoval, da bolj zaupa državljanom.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.