Damjana Kolar

 |  Kultura

Nov prostor za sodobno umetnost v Ljubljani

V nekdanji občinski stavbi Na Trgu prekomorskih brigad 1 v Šiški, kjer že domujeta Galerija Photon ter Center in Galerija P74, bo 7. aprila ob 20.00 odprla vrata GalerijaGallery. Gre za prvi galerijski prostor projekta Made In China, kjer bo trgovina z multipli in manjše razstave sodobnih likovnjih umetnikov iz Slovenije in tujine. Kot prvi se bo predstavil berlinski umetnik Benedikt Terwiel s projektom "Last of the lands and the first." Pred otvoritvijo bo ob 18.00 v Mednarodnem grafičnem likovnem centru Benedikt Terwiel predstavil knjigo umetnika "Measuring a location in units of time".

Za Terwielova dela je značilna uporaba grafov, predlog, zemljevidov in merskih sistemov, konceptualnih orodij, s katerimi je organiziran, predstavljen in učlovečen vizualni svet. Subjekti njegovih del so vsakdanji predmeti in kraji. Umetnikov namen je, da jih beremo kot vizualne dokumente.

Metode, s katerimi Terwiel organizira pridobljene informacije, so pogosto vizualno revne, a gledalcu odpirajo možnost razmisleka o prostoru (krajini, sobi, mestu ...) in načinu, na katerega ta prostor organiziramo, nadzorujemo in po njem potujemo.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.