Pripomba na članek

V članku http://www.mladina.si/174026/sanders-slavil-18-zmago-letos-trump-ostal-edini-republikanski-kandidat/?utm_content=buffer9c3a3&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer omenjate:

Pri demokratih ima Clintonova že dovolj veliko prednost v številu delegatskih glasov za konvencijo stranke, ki bo konec junija v Philadelphiji, da je Sanders v zadnjih 13 tekmah ne more več prehiteti, četudi osvoji vse zmage. Po volitvah v Indiani ima Clintonova najmanj 2200 delegatov, Sanders okrog 1400, za zmago pa jih je potrebnih 2383.

Rad bi vas samo popravil da trditev ne drži. Kot lahko vidite na Guardianovi strani http://www.theguardian.com/us-news/ng-interactive/2016/mar/25/us-election-2016-delegate-tracker-trump-cruz-kasich-sanders-clinton

ima Clintonova 1,683 delegatskih glasov, Sanders pa 1,362, superdelegati ki ste jih avtomatično prišteli obema, in ne predstavlja glasovanja ljudi, lahko namreč na konvenciji stranke glasujejo kot želijo, čeprav so recimo prej obljubili Clintonovi glasove, bitka zanjo še zdaleč ni dobljena čeprav nas Clintonovi mediji skušajo v to prepričati.

Lep pozdrav!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.