Urša Marn

20. 5. 2016  |  Mladina 20  |  Družba

Invalidski minimum

V dvorani za 1545 obiskovalcev dovolj prostora le za štiri invalide v vozičkih

Koncert skupine Laibach – nedostopen za več kot štiri invalide

Koncert skupine Laibach – nedostopen za več kot štiri invalide
© Borut Krajnc

Koncert skupine Laibach 9. maja v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma je bil velik dogodek. Temu ustrezen je bil tudi naval na vstopnice. Alenka Kreč Bricelj se je zato po vstopnico namenoma odpravila že tri tedne pred koncertom. Toda pri blagajni Cankarjevega doma so ji povedali, da so vstopnice, rezervirane za osebe v invalidskih vozičkih, pošle. Nato je prosila, naj ji prodajo navadno vstopnico in njen invalidski voziček parkirajo v kot dvorane, a so tudi to možnost zavrnili. Ostala je pred vrati, z njo vred pa mož Mitja, ki se je iz protesta zaradi neenakopravne obravnave invalidov odpovedal koncertu, čeprav je že imel kupljeno vstopnico za 45 evrov.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.