Jure Trampuš

 |  Mladina 21  |  Politika

Neprepričljivi razhod

SDS ne bo razpadla zaradi odhoda enega poslanca, a kar tako se ne bo spremenila, izleti v zgodovino in manipulacije so imanentna politika te stranke

Andrej Čuš na protestu proti begunskemu centru v Kidričevem

Andrej Čuš na protestu proti begunskemu centru v Kidričevem
© Marko Pigac

Andrej Čuš, tisti mladi poslanec SDS, ki se je pred leti v državni zbor prebil le zato, ker je nadomestil goljufivega Branka Mariniča, je dejal, da mu je dovolj. Zapustil je poslansko skupino SDS, zapustil Janeza Janšo in se odpravil na samostojno poslansko pot. Kot pravi, je razlog za razhod napačna politika, ki jo gojijo v njegovi nekdanji stranki. Motijo ga izleti v zgodovino, moti ga obsesija s Kučanom, manihejstvo, zarotništvo, moti ga, da poslanci SDS dobijo navodila, kako naj glasujejo. V stranki, ki jo je zapustil, so se glede na standarde, kakršne so postavili v zadnjih letih, odzvali zadržano. Čuša naj bi bilo k odhodu spodbudilo to, da pri »evidentiranju za kandidiranje na naslednjih volitvah ni dobil podpore vseh odborov v volilnem okraju«, stranka pa ga sedaj poziva, naj vrne denar, ki ga je porabila za njegovo predvolilno kampanjo. Šlo naj bi torej za prerivanje, SDS pa še nikoli ni bila tako močna, kot je zdaj. Andrej Čuš je sicer na zadnjih volitvah v ptujski volilni enoti zbral 25 odstotkov glasov, kar je solidna, a za volilni okraj s takšno izvoljivostjo ne zelo bleščeča podpora.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.