Klemen Košak

27. 5. 2016  |  Mladina 21  |  Politika

Kdo je družina?

Primer velenjskih dečkov je postal še razburljivejši

Sodišče na strani protestnikov: Podporniki starih staršev na protestu v Ljubljani, aprila 2016

Sodišče na strani protestnikov: Podporniki starih staršev na protestu v Ljubljani, aprila 2016
© Borut Krajnc

Kdor je bil pred mesecem in pol ogorčen nad tem, kako država uporablja svojo moč za poseganje v odnose med otroki in njihovimi bližnjimi, je od ponedeljka zagotovo še bolj. Kdor je na drugi strani verjel pozivom, da je treba zaupati v stroko socialnega dela, se srečuje s številnimi dilemami. Še najpomembnejše se zdi vprašanje, ali so stari starši in vnuki družina.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

 • Silva Stanković, Ljubljana

  Kdo je družina?

  SDS so polna usta zagovorništva pravic dveh dečkov, ki jim je država odvzela pravico do družinskega življenja z babico in dedkom. Tudi jaz smatram odvzem teh dečkov za nečloveško dejanje, toda ali so se ti SDS zagovorniki interpelacije Kopač Mrakove kdaj vprašali, kolikim otrokom je bila odvzeta pravica do staršev, ne starih staršev ali vsaj enega od staršev v primeru izbrisanih. Več