Stanka Prodnik Božič

 |  Mladina 22  |  Kultura  |  TV

Daj mi veliko seksa!

Slovo vedeževalca Blaža, poročila Nove24TV in Tilen Artač

Slavje zmagovalca šova Znan obraz ima svoj glas Tilna Artača

Slavje zmagovalca šova Znan obraz ima svoj glas Tilna Artača
© Miro Majcen

Če še niste slišali za vedeževalca Blaža, ki je bolj kot s svojimi napovedmi na televiziji zaslovel s svojim ostrim jezikom in nemalokrat nesramnim odnosom do kličočih, ste morda zamudili edinstveno izkušnjo, ki bi vas lahko bolj nasmejala kot marsikatera domača »humoristična« serija. »Mednarodno poznani jasnovidec Blaž«, kot je predstavljen na svoji uradni spletni strani, je namreč na TV3 oddelal svojo zadnjo oddajo, Modrost vesolja. Blaž je posebnež med domačimi TV-osebnostmi, ki zase pravi, da rešuje družinske in ljubezenske probleme, »odklanja« psihične težave in črne magije, povrh vsega pa naj bi govoril kar pet jezikov.

Prejšnji teden v sredo ga je okoli polnoči poklicala starejša gospa, ki jo je direktno vprašal: »Kdaj ste nazadnje seksali, gospa?« Nato ji je svetoval, naj pogleda v kristalno kroglo, ki se je prikazala na TV-zaslonu, in gospe velel, naj se zadere: »Kristalna krogla, daj mi veliko seksa!« In to ne enkrat, temveč tolikokrat, da smo med tem kar pozabili šteti, vmes ji je celo predlagal, naj željo tudi kar zapoje. »Odlični ste, veliko seksa boste imeli, hvala, adijo!« se je od nje poslovil v svojem značilnem odrezavem slogu. Nemalokrat je kličoče gledalce neučakano nagovoril: »Povejte vašo željo, zdaj, hitro!« Če se oseba na drugi strani ni hitro odzvala, je enostavno prekinil zvezo. Za nočni program precej drzno, a klicev vseeno ni zmanjkalo. Kaj bodo ti ljudje počeli zdaj, ko Blaž, če mu je verjeti, odhaja v tujino, lahko zgolj ugibamo. A zagotovo se bo našel nov posebnež, ki jim bo buril domišljijo. Za primerno plačilo, seveda. Telefonske linije kakopak niso brezplačne.

Vedeževalec Blaž pa bi morda s svojo prepričljivostjo televizijskega nastopanja naučil marsikoga v ekipi televizije Nova24TV. Voditelj njihovih osrednjih poročil je mladi Aleksander Rant, katerega vzornik je Sandi Čolnik. A do Čolnika je še dolga, dolga pot. Rant pri lansiranju novic deluje prestrašeno in zeleno in nič kaj ne odseva dejstva, da je bil v preteklosti eden od vodij podmladka najpogumnejše politične stranke – SDS. A Rant je proti Vesni Vilčnik pravi balzam za oči in ušesa. Ja, tisti Vesni Vilčnik iz kluba Češplja. Ta je v prispevku pred parlamentom navdušeno poročala o novem gibanju Za otroke in družine gre Aleša Primca. Intervjuvala je Metko Zevnik in Normo Korošec, zvezdnici decembrskega soočenja o družinskem zakoniku na nacionalni televiziji, v katerem je nastopila tudi sama; seveda so bile vse na isti strani, proti izenačitvi pravic vseh družin. Pravi TV-reunion. Za nameček se je v tem miksu povsem v rumenem pojavila še Angelca Likovič. Dodatno modro barvo je, potem ko je Janeza Janšo zamenjala za Primca, očitno povsem zavrgla.

Zmagovalec šova Znan obraz ima svoj glas pa je v nedeljo zasluženo postal kameleon Tilen Artač, ki je v finalu prepričal z imitiranjem Pera Lovšina in skoraj brezhibno odpel Bandiero Rosso, čeprav je njegova oprava bolj spominjala na Kekca. Srečno, Tilen! Z nestrpnostjo čakamo, da se lotiš tudi imitacije vedeževalca Blaža.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.