Kaj ima nogomet s tem?

Zapomni si ta obraz

Nogometna tekma Dinamo - Crvena zvezda v Zagrebu 13. maja 1990

Nogometna tekma Dinamo - Crvena zvezda v Zagrebu 13. maja 1990

Dva tehnološko popolnoma različna televizijska ekrana, dva popolnoma različna zgodovinska trenutka, dve popolnoma različni nogometni tekmi, a tako zelo podobna slika. Pred prvim, Iskrinim barvnim televizorjem s katodno cevjo v dnevni sobi starševskega stanovanja, v osmem nadstropju bloka na Bratovševi ploščadi, sediva z očetom v pričakovanju polurnega posnetka derbija med Dinamom in Crveno zvezdo, ki naj bi se odigral tistega majskega nedeljskega popoldneva v Zagrebu. Pripadniki džins generacije s konca osemdesetih, v kavbojkah iz Trsta, obarvani v rdeče-bele bojne barve, vdirajo z južne tribune maksimirskega stadiona, s stojišča, namenjenega organiziranim navijaškim skupinam (da ne rečem huliganskim hordam), na sosednjo tribuno s sedišči. S teh tekme tradicionalno spremlja tisti civilni (da ne rečem civilizirani) del nogometnega občestva, purgerji srednje in starejše generacije, ki so, s še ne do konca prebavljenimi nedeljskimi kosili v želodcih, v resnici želeli videti žoganje med Bobanom in Šukerjem v modrem dresu kluba svetega imena (ki ga bo, kako vrhunsko cinično, oče nacije Franjo ob prvi priložnosti preimenoval) na eni ter Stojkovićem in Prosinečkim, v rdeče-belem dresu evropskih šampionov v nastajanju, na drugi strani.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.