Urša Marn

 |  Mladina 24  |  Družba

Ustvarjalec v čudežni deželi

Salih Teskeredžić je arhitekt in oblikovalec, ustanovitelj pohištvene blagovne znamke Gazzda in redni profesor na Akademiji likovnih umetnosti v Sarajevu, kjer predava predmet industrijsko oblikovanje.

Rojen je bil leta 1960 v kraju Bugojno, osnovno šolo in gimnazijo je končal v Gornjem Vakufu, študij arhitekture in podiplomski študij oblikovanja pa v Sarajevu. Gazzda je v pičlih treh letih od ustanovitve prerasla v eno najbolj iskanih pohištvenih znamk v Evropi. Teskeredžiću je uspelo dokazati, da je mogoče iz popolnega ‘outsiderja’ ustvariti prvaka, ki ga danes hvalijo vplivne oblikovalske revije, tudi kultna britanska revija Monocle.

Salih Teskeredžić maja letos na konferenci Znamke z obrobja, ki jo je v nekdanji tiskarni Mladinske knjige v Ljubljani organiziral Zavod Big. / Foto: Borut Krajnc

Salih Teskeredžić maja letos na konferenci Znamke z obrobja, ki jo je v nekdanji tiskarni Mladinske knjige v Ljubljani organiziral Zavod Big. / Foto: Borut Krajnc

Kateri kos pohištva vas najbolj spominja na toplino doma?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.