Damjana Kolar

 |  Kultura

Mlada londonska zasedba The Ephemerals na odru Jazzlenta

Na letnem odru Lutkovnega gledališča Maribor bo 28. junija ob 22.00 prvič v Sloveniji nastopila mlada londonska zasedba The Ephemerals, za katero pravijo, "da igra soul in funk iz nekih drugih časov, ko so kraljevali Otis Redding in Marvin Gaye." Skupina, ki je do sedaj izdala dva albuma Nothing is Easy (2013) in Chasin Ghosts (2015), bo dva dni pred mariborskim koncertom nastopila na slovitem Glastonbury Festivalu.

Mladi londonski kolektiv je leta 2013 ustanovil producent in kitarist Hillman Mondegreen, resnično srce skupine pa je pevec Wolfgang Valbrun oz. "The Wolf" - newyorški poliglot, ki si je za svoj drugi dom izbral Pariz in se medtem elegantno umestil na stol nekje med Benom Harperjem in Donnyjem Hathawayem. Toda zmagovalna kombinacija Wolfovega čutečega, a obenem raskavega glasu in iskrenih besedil je odlika, ki skupino dela edinstveno. Ostali člani skupine so še:  Damian McLean-Brown (trobenta), Thierry Lemaitre (saksofoni) , James Graham (klaviature), Adam Holgate (bas) in Jimi Needles (bobni),

The Ephemerals imajo v svoji duši resnični soul, kakršnega je imela tudi Amy Winehouse. Ko boste enkrat slišali njihove pesmi "You Made Us Change", "You'll Never See Me Cry" ali "Life Is Good!," jih boste hoteli poslušati še in še. Njihovo glasbo odlikujejo izvrstni aranžmaji, resno mišljena in socialno angažirana besedila ter sodobni, a hkrati vintage plesni ritmi. Skupina je tokrat resnično na pragu velikega uspeha v karieri, kar priča tudi dejstvo, da je njihov drugi album Chasin Ghosts, ki je izšel lani, priznana soul, funk, jazz in electro založba Japaleno izbrala za svojo jubilejno dvestoto izdajo. 

Pn2-hp8WSyI

-k-gkCPgr2o

rTVcPBI2JQs

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.