Damjana Kolar

 |  Kultura

Odprtje Mini poletja in Dan Križevniškega soseda

© Miha Fras

Križevniška ulica v Ljubljani je bila nekoč siva ljubljanska ulica. Ko se je pred sedmimi tja preselil Mini teater, je na pobudo direktorja Roberta Waltla oživela in nastala je nova kulturna četrt, ki je povezala stanovalce in ustvarjalce na Križevniški. Danes, 23. junija bo potekal že 4. Dan Križevniškega soseda ter otvoritev 18. mednarodnega festivala Mini poletje.

Program:

-Mini teater (17.00): Ustvarjalne delavnice za otroke (vodi Mateja Lukežič iz Sezama), (18.00): Otvoritev 18. Mini poletja z lutkovno predstavo Alenke Gerlovič Jurček in trije razbojniki (r. Robert Waltl)

-Zoofa, Breg 12 (18.30-21.00): Otvoritev prodajne razstave T-shirt: Ljubljana moje mesto Zoofa

-Aleksandra Atanasovski in Galerija zavoda za kiparstvo (11.00-20.00): Prodajna razstava sodobnega umetniškega nakita s projekcijami portretov v prostorih Galerije Zavoda za kiparstvo)

-Galerija Vžigalica (19.00): Fotozgodbe: 35 (otvoritev pregledne fotografske razstave Jožeta Suhadolnika)

-Shambala (18.00): Sushi delavnica s Taeko, (20.00): Shambala na ulici (tajski curry, marinirani Black Tiger, gamberi na žaru, PopUp Sushi)

-Križevniška 6 (20.00): Mini razstava fotografij Odsevi in Križevniška Jelene Radusinović

-Galerija DLUL, Breg 22 (19.00): Človek proti naravi (otvoritev razstave, na kateri se predstavljajo: Taja Ivančič, Paride di Stefano, Klemen Kavčič)

-Studio Proxima (17.00-18.00): Predstavitev projekta Nexto (www.nexto.io), mobilnega vodnika po kulturnih doživetjih, ki bo obiskovalce Križevniške vodil po znameniti ulici in jim nudil pestre vsebine o njeni zgodovini in sedanjih sosedih.

-Rega Kvak (15.00-18.00): Lego igralnica za otroke

Dogajanje se bo ob 21.00 zaključilo s koncertom Earth vs Space, eksperimentalne bluesrock zasedbe, ki išče navdih v glasbi Jimija Hendrixa in starih legend bluesa.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.