Uredništvo

 |  Družba

Knjižničarji in širjenje "komunističnih idej"

Plakat, ki je zmotil Novo24TV in SDS

Plakat, ki je zmotil Novo24TV in SDS
© Društvo bibliotekarjev Celje

V nenehnem revizionističnem boju so tokrat napadli knjižničarje. Letošnje srečanje Društva bibliotekarjev Celje se je odvijalo v Velenju. Udeleženci so se bili deležni vodenega sprehoda Doživetje socializma ter obiskali Žlebnikovo domačijo, kjer je padel pesnik Karel Destovnik Kajuh. Nova24TV pa je o tem objavila članek Bibliotekarji bodo v Velenju slavili jugonostalgijo in komunizem, poslanka opozicijske SDS  je celo pisno vprašala ministra za kulturo Toneta Peršaka, ali podpira »poveličevanje totalitarnih režimov« in kaj bo naredil, da se to ne bo več dogajalo.

Predsednik Društva bibliotekarjev Celje Matej Jazbinšek je pojasnil, da gre za interni dogodek, da je treba vabilo, na katerem je zvezda, jemati humorno ali celo ironično, in da društvo ne širi »komunističnih idej«. Dodal je še: »Pri sami zasnovi vabila gre za oblikovalsko svobodo, zato ga je treba jemati v konkretnem kontekstu in situaciji ter nekoliko na humoren, morda celo ironičen način. Verjamem, da naslovniki tega vabila, to so člani Društva bibliotekarjev Celje, to razumejo in ne delajo iz tega katastrofičnih zaključkov.«

Več v članku Klemna Košaka

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.