IK

 |  Politika

Minister Mramor odstopil

© Mladina

Premier Miro Cerar je danes na tiskovni konferenci sporočil, da Dušan Mramor odstopa s položaja ministra za finance. Razlogi so osebni. "Po 22 mesecih intenzivnega dela lahko z zadovoljstvom ugotovim, da je Slovenija naredila ključen napredek," je dodal predsednik vlade in poudaril, da Slovenija napreduje na lestvicah mednarodnih primerjav. Mramorjev položaj bo začasno prevzela Alenka Smerkolj, avgusta pa se pričakuje, da bo na njegovem mestu že sedel novi minister. Mramor pa se, kot je povedal, vrača v profesorske vrste. Na lastno pobudo pa je odstopil tudi državni sekretar Metod Dragonja, Mramor je na tiskovni konferenci poudaril, da strokovnih razlogov za njegov odstop ni.

"Odločitev ni bila čez noč, saj je predvsem osebne narave," je na vprašanje novinarjev odgovoril zdaj že nekdanji minister in poudaril, da to nima nobene povezave s kakršnimikoli političnimi aferami. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.