Stanka Prodnik Božič

22. 7. 2016  |  Mladina 29  |  Kultura  |  TV

Pleši, Miro, pleši

Kako je Vesna Milek slekla Miru srajčico

© TVS

Slovenskemu televizijskemu gledalcu – ne pa bralcu tiska, a teh je vse manj – so intervjuji, kot ga je v svoji novi oddaji Od blizu na TV Slovenija odvodila Vesna Milek s predsednikom vlade Mirom Cerarjem, precej tuji. Ko sprašuješ z nianso, ko komentiraš z zaigrano naivnostjo in sproščeno šalo, ali pa zgolj nasmehom, ko ne ponavljaš vprašanj kot kakšna zaripla tepka (kako sem ostra, si očitno pri tem misli povprečna televizijska primadona današnjega televizijskega tejmenta), ampak včasih prikažeš praznino odgovora svojega intervjuvanca zgolj tako, da ob iskrenem nasmehu malce zaokrožiš z glavo. Kot na primer Lesley Stahl ni treba drugega kot malo pripreti oči in Donaldu Trumpu pokazati svojo zbirko belih zob, pa pove vse: da sedi pred njo čudak, ki malo ve, govori neumnosti, pa še predsednik bo morda postal. Ja, Slavko Bobovnik, kričati, kdaj boste odstopili, ni novinarstvo, ampak kričanje.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

 • Slavko Bobovnik, TV Slovenija

  TV: Pleši, Miro, pleši

  Pošteno in utemeljeno kritiko sprejemam brez problema, ker že nekaj desetletij vem, da nisem ne najboljši in ne najpametnejši. Več