Uredništvo

 |  Svet

Je za strelski pokol v Münchnu kriv desničarski skrajnež?

Nemška policija je po strelskem pokolu v Münchnu, kjer je napadalec ubil devet ljudi in nato še sebe, pozvala javnost, naj ji pošlje posnetke ali fotografije in s tem pomaga raziskati podrobnosti tragičnega dogodka. Osemnajstlenik je v streljanju v bavarski prestolnici ubil devet ljudi, 16 pa jih je ranil. Do zdaj je znano, da je imel nemško in iransko državljanstvo, pred tem nikoli ni bil aretiran, v napadu pa naj bi deloval popolnoma sam. Nemška policija, ki še preiskuje, ali je sploh šlo za teroristični napad, je sporočila, da pregledujejo videoposnetek, na katerem je slišati napadalca, kako kriči: "Jaz sem Nemec!", pri tem pa naj bi bilo slišati tudi kar nekaj rasističnih opazk, ki sodijo v repertoar desničarskih skrajnežev. 

Kosovski mediji poročajo, da so tri žrtve kosovskega rodu. Slovensko zunanje ministrstvo pa je sporočilo, da med smrtnimi žrtvami napada ni slovenskih državljanov, za ranjene pa še nimajo podatkov. 

MKVsQ4cpbCY

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.