Izak Košir

 |  Kultura

Stopnice mestne občine bodo ob četrtkih koncertno prizorišče

JUNEsJELEN bo jutri odprla sezono četrtkovih koncertov Selekcija #2.

JUNEsJELEN bo jutri odprla sezono četrtkovih koncertov Selekcija #2.
© Facebook / JUNEsHELEN

Pritličje, ki domuje poleg ljubljanske Mestne hiše, bo v četrtek, 28. julija, pričelo z brezplačnimi koncerti na prostem, ki so jih poimenovali Selekcija. Za prizorišče jim je Mestna občina Ljubljana odstopila stopnice pred rotovžem, kjer bodo postavili tudi oder. Glasba bo odmevala vsak četrtek do konca poletja, prva pa bo jutri nastopila glasbenica in producentka JUNEsHELEN. Selekcija bo tako mestnemu jedru slovenske prestolnice vidhnila kanček sodobne produkcije.

Za JUNEsHELEN se sicer skriva Nina Šardi, senzibilna ustvarjalka, ki je v zadnjih letih dodobra razvila svoj atmosferično temačen triphoperski zvok, ki ga dopolnjuje s subtilnim vokalom, skozi katerega prinaša zgodbe človeške in univerzalne moči. Med svoje vplive šteje širok spekter žanrov, ki segajo od eksperimentalne, trip hop, elektronske in vse do klasične, ambientalne, progresivne in filmske glasbe. Po izdajah številnih EP-jev in singlov, je konec lamskega leta izdala prvi del albuma Chapters, ki ga je septembra premierno predstavila prav v Pritličju. Na poti pa je že tudi drugi del ploščka Chapters - Part Two / Fly me to Pandora, ki bo izšel kmalu - 18. avgusta.

V primeru dežja bodo nastopi prestavljeni v prostore Pritličja. 

Koncertni program Selekcije:

JUNEsHELEN // 28.7. ob 21.00

Persons from Porlock // 4.8. ob 21.00

Napravi mi dete // 11.8. ob 21.00 

EASTER (Berlin) // 18.8. ob 21.00 

FFX (Berlin) // 24.8. ob 21.00 

Your Gay Thoughts // 31.8. bb 21.00 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.