Damjana Kolar

 |  Kultura

Deset kulturnih dogodkov od četrtka do nedelje

Dubioza Kolektiv

Dubioza Kolektiv

Izbor dogodkov od 11. do 14. avgusta.

Četrtek, 11. avgust

V Taverni Koper bo ob 21.00 nastopila avstrijska instrumentalna zasedba Cobario, ki elemente ljudske glasbe prepleta z elementi klasične glasbe.

5TQObAb-WmM

Na stopnicah pred Mestno hišo Ljubljana bo ob 21.00 v okviru koncertnih večerov Selekcija, ki jih organizira klub Pritličje, nastopila skupina Napravi mi dete. Glasbeni projekt Kukle Kesherović je eklektična mešanica pop minimalizma in samooklicanega gangsta geisha popa, ki poje o orožju in ljubezni. 

Vz6An3FVCn0

V Kinodvorišču (atrij Slovenskih železnic) Ljubljana bo ob 21.15 premiera ganljive drame Ogorčenje, postavljene v konservativno, antisemitsko in spolno zavrto Ameriko petdesetih let, ki je nastala po istoimenskem romanu slovitega ameriškega pisatelja Philipa Rotha. Gre za režijski prvenec Jamesa Schamusa (Gora Brokeback, Sreča), enega najpomembnejših neodvisnih producentov sodobne ameriške kinematografije.

MVZckdfByPI

Petek, 12. avgust

Na Malem gradu Kamnik bo ob 20.15 v okviru festivala Kamfest nastopil grško-nemški indie rock duet Sea + Air.

tO4pO4MNGek

V Kudu France Prešeren Ljubljana bo ob 21.00 v okviru festivala Trnfest nastopila shoegaze/dream pop skupina Haiku Garden.

7ilQ5UUvqpY

V Vodnem parku Radlje ob Dravi bo potekal KKŠ Summer Fest, na katerem bodo nastopili: Dubioza Kolektiv (BIH), Elvis Jackson, Happy Ol'McWeasel, Bro in drugi.

EuQLMXyGQOE

Sobota, 13. avgust

Na Malem gradu Kamnik bo ob 20.15 v okviru festivala Kamfest nastopil hip-hop trio Matter, ki bo predstavil prvenec Amphibios.

gGFcfv6InvA

V Vodnem parku Radlje ob Dravi bo potekal KKŠ Summer Fest, na katerem bodo nastopili: S.A.R.S. (Srb), Siddharta, Baseless, Prelude in drugi.

x-4g8ta3g2I

Na Tobačni ulici v Ljubljani bodo ob 20.00 v okviru festivala Urbano dejanje nastopile skupine: Memowu, Bowrain (Slo) in Leyya (A).

9YbhY0FTgaQ

Nedelja, 14. avgust

Na parkirišču pred Kavarno Veronika v Kamniku bo ob 22.00 v okviru festivala Kamfest predstavitev projekta Natriletno kolobarjenje s prahoki je nastal na pobudo Jureta Novaka ob izidu njegove pesniške zbirke Stare pesmi. K sodelovanju je povabil vsestranskega vokalista in multiinstrumentalista Uroša Buha.

DPNuSKQxlBQ

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.