Anže Tomić

12. 8. 2016  |  Mladina 32  |  Družba

Manj nevtralnosti in sodišč

Država uvaja nevarne izjeme

Slovensko internetno vozlišče SIX v prostorih ARNES-a

Slovensko internetno vozlišče SIX v prostorih ARNES-a
© Maj Pavček

Ministrstvo za javno upravo je v javno razpravo poslalo osnutek spremembe zakona o elektronskih komunikacijah. V osnutku so spremembe, ki omogočajo kršenje internetne nevtralnosti, načela, ki predpostavlja, da morajo spletni operaterji vse podatke, ki tečejo po njihovih žicah, obravnavati enako. Med spletno pošto Gmail in Yahoo ne sme biti nobenih razlik v pretočnosti, obe sporočili morata priti do naslovnika enako hitro. Google ne more plačati ponudniku internetnih storitev, da bi njegova pošta potovala hitreje. Prav tako operaterji ne smejo dajati prednosti enemu servisu s pomočjo tako imenovane ničelne tarife, ko se preneseni podatki ne štejejo v zakupljeno kvoto uporabnika.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.