Borut Mekina

12. 8. 2016  |  Mladina 32  |  Politika

Solidarnost sistemsko nemogoča

Če bi si funkcionarji ali politiki znižali plače, bi se »porušil sistem«, pravijo v vladi

a ministrstvu Borisa Koprivnikarja ne sprejmejo teze, da se plače izbrancem ljudstva ne povišajo (plača ministra Koprivnikarja se bo zvišala za 2844 evrov na leto).

Na ministrstvu Borisa Koprivnikarja ne sprejmejo teze, da se plače izbrancem ljudstva ne povišajo (plača ministra Koprivnikarja se bo zvišala za 2844 evrov na leto).
© Borut Krajnc

Ali vlada pripravlja morebitno zamrznitev plač funkcionarjev, ministrov in poslancev, da bi tako izničila iztek ukrepa t. i. kompresije plačne lestvice, ki je bil sprejet zaradi varčevanja leta 2013 in ki preneha veljati septembra? In ali vlada morebiti pripravlja ukrep znižanja najvišjih plač v javnem sektorju, da bi tako izkazala solidarnost do revnejših, za katere velika večina varčevalnih ukrepov iz let 2012 in 2013 še velja?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.