Svobodno območje Bookstan 

Sarajevski literarni festival, ki poziva k revoluciji

Poslušalstvo v državi knjig

Poslušalstvo v državi knjig

Sarajevo ima posebno moč, da se od časa do časa prelevi v popolnoma začaran svet, v katerem veljajo čisto drugačna pravila kot drugje, ljudje v njem pa so optimistični, zgovorni, pametni, odkriti in imajo dovolj poguma, da pozovejo k revoluciji ali se odzovejo na tak poziv. Takšen trenutek (čeprav je dogajanje trajalo štiri dni, se je zdelo kot trenutek glede na vse druge dogodke) smo doživeli konec julija, ko se je v mestu naselila »država knjig«, Bookstan, prvi mednarodni literarni festival. Zamislil si ga je eden od najpomembnejših piscev na svetu, ki se je rodil v Sarajevu, Aleksandar Saša Hemon, in ga udejanjil ob pomoči prijateljev, povezanih s sarajevsko založbo in knjigarno Buybook.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.