Damjana Kolar

 |  Kultura

Deset kulturnih dogodkov od četrtka do nedelje

Izbor dogodkov od 18. do 21. avgusta.

Četrtek, 18. avgust

Na Cankarjevem trgu Škofja Loka bo ob 20.30 v okviru festivala Pisana Loka nastopil hrvaški kantavtor Miki Solus s skupino.

9noAVC2JxIA

Na stopnicah pred Mestno hišo Ljubljana bo ob 21.00 v okviru serije poletnih koncertov kluba Pritličje "Selekcija" nastopil berlinski future-pop dvojec Easter. Za ogrevanje bosta poskrbela Levanael b2b Felis Catus.

U_HYlaUN81s

V Kinodvorišču (atrij Slovenskih železnic) Ljubljana bo ob 21.30 na ogled komična drama Kavarniška gospoda, ki je posvetilo zlati dobi Hollywooda ter romantična pripoved o sanjah, ki nikoli ne umrejo. Režija: Woody Allen

qdTAJpY7oiM

Petek, 19. avgust

V MMC Kibla Maribor bo ob 19.00 otvoritev skupinske razstave EKO ART Maribor, ki povezuje umetnost in ekologijo. Oživlja reko in nabrežje Drave ter hkrati ozavešča prebivalce mesta, da je tudi reka del mestnega življenja, s katero naj bi mesto živelo v slogi, saj je tako z ekološkega, turističnega in tudi s kulturnega vidika izjemno navdihujoča. Sodelujejo: Maša Gala, Stojan Grauf, Robert Jurak, Milan Ketiš, Eva Petrič, Gregor Pratneker, Lucija Stramec, Jože Šubic in Maja Šivec.

© Maja Šivec

V Stari mestni elektrarni-Elektro Ljubljana bo ob 20.00 otvoritev 19. mednarodnega festivala Mladi levi s predstavo "Noč krtov," priznanega francoskega režiserja Philippa Quesneja. Predstava, ki govori o življenju velikanskih krtov, je kot basen brez nauka, alegorija življenja, ki je samo po sebi najzanimivejša zgodba. Ob 21.30 bo sledil mladolevovski ples, na katerem bosta za glasbo skrbela DJ Bakto (Tetkine radosti) in DJ Udo Brenner (Zeleno sonce).

V Kudu France Prešeren Ljubljana bo ob 21.00 v okviru festivala Trnfest nastopila domača zasedba NeSeBat.

rLM4qlTULHs

V Klubu eMCe plac Velenje bodo ob 21.00 v okviru 19. festivala mladih kultur Kunigunda nastopili: Sassja (BIH), Austrian Apparel (A), Raggalution (Slo), MeetJah & 100tka.

wY54IQXR7VY

Sobota, 20. avgust

V Kajzer Parku Idrija bodo ob 19.oo na zaključnem koncertu Festivala Čipkarija nastopili: Jinx (Hr), Elvis Jackson, John F. Doe in Grampophonedzie Live Experience.

tTXrTe-zPcw

Na škofjeloškem gradu bo ob 21.00 v okviru festivala Pisana Loka nastopila metal zasedba Noctiferia z gosti, ki bo predstavila akustični projekt "Transnatura."

PMatT39Mifs

Nedelja, 21. avgust

V Gledališču Glej Ljubljana bo ob 20.00 v okviru 19. mednarodnega festivala Mladi levi s predstavo "Hrepenenje traja dlje" nastopila Penny Arcade, legenda newyorške underground scene.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.