Damjana Kolar

 |  Kultura

Deset kulturnih dogodkov od četrtka do nedelje

Izbor dogodkov od 25. do 28. avgusta.

Četrtek, 25. avgust

V ljubljanskih Križankah bo ob 20.30 v okviru 64. Ljubljana Festivala gostoval španski ansambel Soledad Barrio & Noche Flamenca s predstavo Vida!. Gre za raznoliko gledališko stvaritev s pesmijo, glasbo in plesom, ki izraža strogo in čarobno estetiko v obliki flamenka. Koreografija: Martín Santangelo 

V Letnem kinu Kongresni trg Ljubljana bo ob 21.00 projekcija brezčasne klasike Rešitev v zadnjem trenutku, iz zlate dobe nemih filmskih komedij. Film bo v živo na klavirju spremljal Neil Brand. Režija: Fred Newmeyer, Sam Taylor

Petek, 26. avgust

Na Mestnem trgu Domžale bo ob 18.00 potekal 20. Etno Rock Festival, na katerem bodo nastopili: DidiWa, Kontrabant in Orlek.

ltv5xc0ZHds

V UGM Studiu Maribor bodo ob 19.00 odprli razstavo oblikovalskega dua Kladnik & Neon z naslovom Acta Non Verba, na kateri bodo predstavljene CGI grafike konceptov, ki se nahajajo v območju med umetnostjo in dizajnerskim pohištvom, serija podob, ki raziskujejo ekstreme človeške anatomije in IRL skulpturo/objekt, oblikovano za sodobno fitnes modifikacijo telesa.

V ŠD Tabor Ljubljana bo ob 20.00 v okviru 19. mednarodnega festivala Mladi levi premiera predstave kolektiva Beton Ltd. z naslovom Ich kann nicht anders, v kateri raziskujejo temo intimnega prostora, odmaknjenosti od oglušujočega zunanjega sveta in objektivne realnosti, ukvarjajo pa se tudi z vprašanji svoje generacije, generacije 37+.

© Toni Soprano

V Letnem kinu ob Škalskem jezeru bodo ob 21.00 v okviru 19. festivala mladih kultur Kunigunda nastopili: Dječaci (Hr), Matter (Slo) in Kanđija (Hr).

KyHWEU-QAsg

Sobota, 27. avgust

Na Mestnem trgu Domžale bo ob 18.00 potekal 20. Etno Rock Festival, na katerem bodo nastopili: Jeannette, Čedahuči in Vasko Atanasovski Trio.

EsWKst2ofWI

V Letnem kinu ob Škalskem jezeru bodo ob 21.00 v okviru 19. festivala mladih kultur Kunigunda nastopili: Trig Law (Slo/Hr), Torul (Slo) in The Giraffe Men feat. The Marietta Sisters (Nem).

4E9P51yzCz4

Na Titovem trgu Postojna bodo ob 21.00 v okviru festivala Zmaj'ma mlade nastopili: Zoran Čalić Band (Hr), Brkovi (Hr) in Koala Voice (Slo).

go0dmBolzbs

Nedelja, 28. avgust

V Stari mestni elektrarni-Elektro Ljubljana bo ob 21.00 zaključek 19. mednarodnega festivala Mladi levi s predstavo Jorsia Lacosta z naslovom Suita št. 2, v kateri orkestrira muzikaličnost govorjenega jezika.

© Jose Caldeira

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.