Marjan Horvat

23. 9. 2016  |  Mladina 38  |  Politika

Satira proti enoumju

Proti madžarskemu referendumu je s satiro odločno nastopila Stranka psa z dvema repoma

Odgovor na manipulacije madžarskega premiera: »Ali veste, da je v Siriji vojna?« in »Ali veste, da se hoče milijon Madžarov izseliti v Evropo?«

Odgovor na manipulacije madžarskega premiera: »Ali veste, da je v Siriji vojna?« in »Ali veste, da se hoče milijon Madžarov izseliti v Evropo?«
© Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Victor Orbán, ki je v strahu pred novim valom beguncev in migrantov na meji s Srbijo že postavil 175 kilometrov dolgo in štiri metre visoko ograjo, je februarja napovedal referendum o obveznih kvotah beguncev. Po njegovem bi s sistemom kvot »Madžarska in Evropa izgubili svojo etnično, kulturno in versko identiteto«. Referendum bo v nedeljo, 2. oktobra. Madžarski volivci in volivke bodo – tako kažejo ankete javnega mnenja – na vprašanje: »Ali želite Evropski uniji podeliti mandat za nastanitev nemadžarskih državljanov v Madžarski brez odobritve narodne skupščine?« večinsko odgovorili z »ne«.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.