Jure Trampuš

 |  Mladina 39  |  Družba

»Toliko slabše za dejstva«

Statistični podatki o beguncih v Sloveniji razkrivajo, da jih tukaj ni, a zakaj politiki strašijo pred njimi? 

egunci, mejni prehod Obrežje, 20. 9. 2015

egunci, mejni prehod Obrežje, 20. 9. 2015
© Uroš Abram

Te dni je izšla priloga katoliškega tednika Družina, poimenovana Slovenski čas. Gre za intelektualistični snopič, kjer naj bi tehtni avtorji razmišljali o svetu. Eden izmed vodilnih prispevkov nosi pomenljiv naslov Zamenjajmo utopije. Glavna teza duhovnika Andreja M. Pozniča je, da slovenska desnica potrebuje nove utopije, kajti samo vera v utopije, iskanje presežnih ciljev prinese dovolj moči, da lahko spremeniš stvarnost. Po njegovem mnenju je ena izmed poetičnih utopij zmaga desnice, združenih, povezanih pomladnih strank. Ta zmaga je nujna, »Bog daj, da se bo to zgodilo, preden bodo stotisoči na naših mejah, ker tokrat ne bodo šli naprej, ampak bodo ostali med nami.« Teza duhovnika Pozniča temelji na dveh napačnih domnevah. Najprej na tej, da je Slovenija kot država sama zmožna ustaviti migracijski val, ki naj bi grozil našim koreninam in naši identiteti, in na drugi, da naj bi bile pomladne stranke bolje kot kdo drug sposobne obraniti Slovenijo pred prihajajočo nevarnostjo. 

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.