Uredništvo

 |  Družba

Cerkev: Še naprej bomo predvajali film o splavu

Tadej Strehovec, tiskovni predstavnik Slovenske škofovske konference, in nekdanji nadškof Anton Stres

Tadej Strehovec, tiskovni predstavnik Slovenske škofovske konference, in nekdanji nadškof Anton Stres
© Miha Fras

Tiskovni predstavnik Slovenske škofovske konference Tadej Strehovec se je odzval na predvajanje filma Čudež življenja v središču Ljubljane. Zapisal je, da na Slovenski škofovski konferenci (SŠK) podpirajo vse dogodke v podporo spoštovanju človeškega življenja: "Pri tem sledimo Božjim zapovedim, stališčem Cerkve in papeža Frančiška, ki se javno zavzema za pravico vseh otrok do življenja, ničelno toleranco do nasilja do nerojenih otrok ter ustvarjanje takšnih pogojev, v katerih bodo lahko vse matere podarile življenje svojim otrokom. Prepričani smo, da so omenjene aktivnosti Zavoda Živim na Prešernovem trgu v Ljubljani sestavni del ustavno zagotovljene pravice nedotakljivosti človekovega življenja, svobode izražanja in verske svobode. Želimo si, da bi bile tovrstne prireditve v javnosti sprejete s spoštovanjem in v duhu svobodne ter demokratične družbe."

Projekcija filma na pročelju Frančiškanske cerkve na Prešernovem trgu tako ostaja. Kljub temu, da je Mestna občina Ljubljana (MOL) pozvala pristojne organe, da prepovedo predvajanje filma o zarodku, na Cerkev pa apelirala, naj spoštuje Ustavo RS.

Več v članku Slovenija nedaleč od Poljske.

QeiZxjQD_7E

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.