|  Politika

Novinar, ki ga je povzemala TV Slovenija, si je vse izmislil

Luigi Pelazza je na italijanski televiziji Italia 1 v oddaji Hijene zavrtel reportažo, v kateri je predstavil nezakonito trgovino z orožjem v Bosni in Hercegovini. V reportaži se je novinar pogovarjal z domnevnimi preprodajalci orožja, ki so mu povedali, kako trgovina poteka. Tri dni po tem, ko je šla oddaja v eter, je bosansko tožilstvo začelo preiskavo in na podlagi rezultatov novinarja kazensko ovadili za posest in trgovanje z orožjem, ker naj bi puške na snemanje prinesel sam.

Preiskava je namreč pokazala, da se je Pelazza pogovarjal z dvema socialno ogroženima moškima, ki jima je plačal 200 evrov, da sta zaigrala preprodajalca z orožjem. Pellazza sicer zanika, da bi šlo za potvarjanje dejstev, a bosansko tožilstvo več kot očitno ni enakega mnenja. Zgodbo, ki jo je "razkril" Pelazza, je 4. oktobra suvereno povzemala tudi TV Slovenija v oddaji Odmevi. To je zdaj že zloglasna edicija Odmevov, s katero je po besedah urednika Mladine Grege Repovža "slovenska javna televizija padla na eno najnižjih ravni." Več si lahko preberete v uvodniku aktualne številke Mladine>>

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.