Peter Petrovčič

14. 10. 2016  |  Mladina 41  |  Politika

Nehumanitarna država

Civilne pobude v organizaciji SDS

Maja Kocjan, lokalna funkcionarka SDS

Maja Kocjan, lokalna funkcionarka SDS
© Tomislav Urh

Tudi v Črnomlju so šli ljudje na ulico, ker ne želijo, da tam država postavi sprejemni center za begunce, tudi tokrat ni šlo za spontani protest, protest proti beguncem je na lokalni ravni pripravila SDS. Začelo se je že lani, ko so na notranjem ministrstvu kot eno izmed lokacij za namestitev beguncev izbrali državno zemljišče v občini Kidričevo. Ko je tja prišel pojasnjevat okoliščine državni sekretar Boštjan Šefic, so ga pred občinsko zgradbo pričakali protestniki s protibegunskimi transparenti. Na njih je pisalo: »Migranti, ne hvala!«, »Migrante v Stožice!« in »Rapefugees, not welcome!« Z zadnjim transparentom, ki begunce označuje za posiljevalce, so paradirali člani SDS. Zgodba je bila podobna tudi v Šenčurju, kjer sta potem v prvi vrsti protestirala poslanca SDS Branko Grims in Žan Mahnič. V občini Črnomelj je razmerje političnih moči nekoliko drugačno, a prav občinski odbor SDS je prvi in najbolj goreče pozival k udeležbi na protestu, prek svoje strani na Facebooku, prek medijske hiše Nova 24 TV … Vodja »civilne« iniciative, ki je pripravila protest, je Maja Kocjan, predsednica občinskega odbora SDS in občinska svetnica iz te stranke v Črnomlju. Ona je na spletu objavila peticijo proti beguncem v Črnomlju in z mediji govorila v imenu ( jeznih) Črnomaljcev.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.