Peter Petrovčič

14. 10. 2016  |  Mladina 41  |  Politika

Komisija za preprečevanje diskriminacije

Boj z diskriminacijo se šele dobro začenja

Miha Lobnik v času, ko je bil vodja koordinacije pri Gibanju za družinski zakonik (levo od njega sedi Barbara Rajgelj, desno Mateja Kožuh Novak)

Miha Lobnik v času, ko je bil vodja koordinacije pri Gibanju za družinski zakonik (levo od njega sedi Barbara Rajgelj, desno Mateja Kožuh Novak)
© Borut Krajnc

Predsednik republike Borut Pahor je izmed prijavljenih na razpis za položaj zagovornika načela enakosti izbral Miho Lobnika in njegovo ime poslal državnemu zboru v izvolitev. Če ne bo zapletov, bi Lobnik lahko kmalu prevzel vodenje novoustanovljenega neodvisnega organa za boj z diskriminacijo. Končno? Res smo predolgo čakali na tak organ, a zdaj se prave težave Mihe Lobnika in boja z diskriminacijo nasploh šele začenjajo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.