Marjan Horvat  |  foto: Borut Krajnc

 |  Mladina 42  |  Kultura

Begunci so ljudje

Predstava, v kateri gledalci na svoji koži občutijo verbalno in fizično nasilje, ki ga doživljajo begunci na poti v Evropo

Scenarij za predstavo V očeh begunca je nastal na podlagi pričevanj prostovoljcev v zbirnih centrih, pričevanj resničnih beguncev, zasnovali pa so ga tudi na podlagi več kot tisoč poročil nevladnih organizacij o ravnanju z begunci.

Scenarij za predstavo V očeh begunca je nastal na podlagi pričevanj prostovoljcev v zbirnih centrih, pričevanj resničnih beguncev, zasnovali pa so ga tudi na podlagi več kot tisoč poročil nevladnih organizacij o ravnanju z begunci.

Interaktivna izkustvena predstava V očeh begunca, ki sta jo v okviru projekta društva Humanitas zasnovala Manca Šetinc Vernik in režiser Jaka Andrej Vojevec, ponuja udeležencu realističen, nazoren in doživljajsko intenziven poskus vživljanja v trpljenje beguncev, ki se odpravljajo v Evropo po balkanski poti. V Humanitasu pravijo, da so z njo hoteli spodbuditi »empatijo do beguncev«, ponuditi udeležencem vsaj delček izkušnje »tistega, kar vsi opazujemo iz udobja naših toplih domov in zgolj od daleč s TV-ekranov«, jim približati občutenje sovražnega govora, usmerjenega proti beguncem, predvsem pa javnost seznaniti z resničnimi usodami ljudi, ki v veliki večini le prečkajo našo državo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Marjan Horvat, Mladina

    Begunci so ljudje

    V članku s tem naslovom sem napačno navedel naslov gledališke predstave, o kateri pišem. Pravilno je Skozi oči begunca in ne V očeh begunca. Iz Amnesty International so nas opozorili, da je lani notranje ministrstvo obravnavalo 277 vlog za pridobitev azila, ugodeno pa je bilo 45 prosilcem. Več