V imenu koga?

Ceta ali nebrzdana sla po trgovanju z našo prihodnostjo

Demonstracije mladih socialistov proti sporazumoma CETA in TTIP v Amsterdamu

Demonstracije mladih socialistov proti sporazumoma CETA in TTIP v Amsterdamu
© Profimedia

Ceta je začasno nasedla na valonsko čer. Valonski upor zoper Ceto želijo nekateri prikazati kot neprijetno presenečenje za Kanado in EU, na trenutke celo kot »nebodigatreba«, ki je tik pred ciljno črto uničil sanje o boljšem jutri 500 milijonom Evropejcev. A kako lahko to drži, ko pa so Valonci že pred letom dni evropsko komisijo opozarjali na svoje pomisleke in ko civilna družba po vsej Evropi že več let množično in glasno opozarja na škodljivost Cete? Očitno je bila moč državljanskega upora močno podcenjena. In s tem tudi uradni piar komisije in Kanade postaja vse bolj luknjičast in vsebinsko prazen. O tem pričajo tudi konkretni podatki in raziskave, ki razkrivajo pravi obraz sporazuma Ceta.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.