IK, STA

 |  Politika

Trumpu prepovedali tvitati?

Trumpov profil na Twitterju je zdaj poln zgolj zahval, PR-sporočil in pričujočega slogana njegove kampanje.

Trumpov profil na Twitterju je zdaj poln zgolj zahval, PR-sporočil in pričujočega slogana njegove kampanje.
© Twitter

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump naj bi imel prepoved tvitanja, poroča The New York Times. Njegova ekipa naj bi ga namreč prepričala, da je bolje, da v zadnjih dneh njegov račun na mikroblogerskem omrežju prevzamejo spletni strokovnjaki. Iz tega se je že ponorčeval odhajajoči predsednik Barack Obama. "Očitno imajo tako malo zaupanja v njegovo samoobvladovanje, da so mu rekli - vzeli ti bomo Twitter," je dejal na predvolilnem zborovanju v podporo Hillary Clinton na Floridi.

Po navedbah New York Timesa je Trumpovim svetovalcem končno uspelo, da so mu odvzeli upravljanje z njegovim računom na Twitterju, da bi tako dva dni pred volitvami preprečili morebitno presenečenje oziroma katerega od njegovih izpadov, ki jih v zadnjem času, ko se je spustil v tekmo za ameriškega predsednika, ni bilo malo. V zadnjih urah tako Trump tvita le še zahvale za podporo na zborovanjih v Virginiji, Pensilvaniji, Michiganu in Minnesoti ter napoveduje, kje bo danes.

Mimo tega med podporo demokratski kandidatki Clintonovi na Floridi ni mogel aktualni predsednik ZDA Barack Obama: "Če nekdo ne more imeti nadzora nad svojim računom na Twitterju, potem ne bi smel imeti niti nadzora nad kodami atomskega orožja." 

Trump je sicer znan po svojih izpadih na Twitterju, ko je svoje svoje kritike napadal tudi sredi noči. Njegovi zapisi so nemalokrat presegli mejo dobrega okusa ter podpihovali sovraštvo in ksenofobijo. 

O jutrišnjih volitvah je članek v aktualni Mladini napisal Marcel Štefančič, jr. Temo z naslovom Med dvema smrtma si lahko preberete na tej povezavi. "Če bo Trump izvoljen, pomeni, da ga bo izvolila demokracija – in to pomeni, da bo demokracija izvolila diktatorja," je med drugim zapisal Štefančič, jr. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.