Marjan Horvat

 |  Mladina 11  |  Kultura

Vojna podob vojne

Kako se Kurdi v Siriji na družabnih omrežjih motivirajo za boj proti Islamski državi in hkrati utrjujejo svojo revolucijo

Pešmerge in YPG v Kobaneju. Na splet dodano 13. novembra 2014. Objavljeno na Flickrju.

Pešmerge in YPG v Kobaneju. Na splet dodano 13. novembra 2014. Objavljeno na Flickrju.

V Mali galeriji Cankarjevega doma je v sklopu dogodkov, posvečenih Levu Nikolajevu Tolstoju, na ogled nenavadna razstava. Na prvi pogled s svojim naslovom Vojna in WWW, podnaslovom Kurdi v Sloveniji in spletna omrežja ter z množico fotografij, vzetih s spletnih družabnih omrežij, nima veliko opraviti z literarnim velikanom. Toda mag. Jan Babnik, eden izmed kustosov razstave, sicer urednik revije Fotografija, v spremni besedi k razstavi zanimivo poveže Tolstojeve realistične opise, ki so v »svoji skrbni natančnosti in pozornosti za detajle kot hipni izseki časa, kot zgodovinski spomenik – kot fotografije«, z dokumentaristično »ustvarjalno obravnavno resničnosti« podob, ki jih sirski Kurdi objavljajo na spletu za dvigovanje morale v boju proti Islamski državi in udejanjanju njihove revolucije na avtonomnem območju Rojava.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.