Goran Kompoš  |  foto: Miha Fras

 |  Mladina 13  |  Kultura  |  Dogodki

Metalska drama

Še en odličen koncert na odru ljubljanske Drame, tokrat z domačimi metalci Noctiferia

Šesterec, ki praviloma trese dvorane doma in po Evropi, si za predstavitev akustičnega projekta Transnatura ne bi mogel izbrati idealnejšega prizorišča.

Šesterec, ki praviloma trese dvorane doma in po Evropi, si za predstavitev akustičnega projekta Transnatura ne bi mogel izbrati idealnejšega prizorišča.

Koncertni cikel Drama akustika gosti žanrsko precej raznolike glasbenike, a pri nobenem še nismo opazili, da bi se na velikem odru ljubljanske Drame počutil kot riba na suhem. Dobršen del jih je resda vajen nastopati v bolj klasičnih koncertnih kontekstih, so pa izjeme. Denimo raperska legenda Klemen Klemen, ki smo ga v okviru tega cikla poslušali pred mesecem dni. A pripravil je izjemen koncert. Pravzaprav pred vsakim nastopom v okviru tega cikla niti ne dvomimo, da se gostujoči glasbeniki v našem osrednjem gledališču ne bi znašli dobro, pa čeprav si koga izmed njih sprva morda težje predstavljamo v tem okolju. Še pred dobrim letom bi si tam težko predstavljali denimo koncert prvakov domačega metala, zasedbe Noctiferia. Ja, težki rifi, s katerimi šesterec praviloma trese dvorane doma in po Evropi, bi bili lahko prevelik zalogaj za intimno, elegantno prizorišče. No, potem pa so k sodelovanju povabili prav Noctiferio. In po koncertu, ki smo mu bili priča prejšnjo nedeljo, moramo priznati, da si zasedba za koncertno predstavitev svojega aktualnega projekta ne bi mogla izbrati idealnejšega prizorišča.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.