Petra Tihole

7. 4. 2017  |  Mladina 14  |  Kultura  |  Dogodki

Idioti, Slovensko mladinsko gledališče, Ljubljana

Predpremiera 13/04 ob 19. uri

Režijo nove predstave Idioti so v Slovenskem mladinskem gledališču zaupali mladi režiserki Nini Rajić Kranjac, ki velja za izjemen talent. Prepričala je denimo z uprizoritvijo besedila Simone Semenič 1981, ki je bila leta 2014 eden od vrhuncev gledališke sezone, in dve leti kasneje s predstavo Zborovanje ptic. Tokrat se je po besedilu slovitega danskega filmskega režiserja Larsa von Trierja lotila gledališkega eksperimenta, igre impersonacij, vendar v obliki skupinskega psihološkega eksperimenta. Skupina odraslih se namreč odloči stopiti v vloge tistih razvojno motenih oseb, ki jih je psihologija nekoč klasificirala kot idiote. Predpremieri bo sledila premiera 14. aprila ob 19. uri.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.