Marjan Horvat

7. 4. 2017  |  Mladina 14  |  Kultura

Živi in vitalni angažma

Prva pregledna razstava ustvarjalnosti mlajših slovenskih vizualnih umetnic

Gobelin Ustavi – zašij – ponastavi, ki ga je Katja Felle leta 2015 ustvarila v sodelovanju s č lanicami Koroškega medgeneracijskega centra

Gobelin Ustavi – zašij – ponastavi, ki ga je Katja Felle leta 2015 ustvarila v sodelovanju s č lanicami Koroškega medgeneracijskega centra

»Mlada ženska umetnost« je zanimiv, dinamičen, vitalen in propulziven del slovenske umetnosti. To zagotovo izpričujejo nagrade, ki jih umetnice mlajše generacije za umetniška dela dobivajo v tujini. Jasmina Cibic, katere domicil je že nekaj let London, je oktobra lani za instalacijo Tear down and Rebuild (Poruši in zgradi) prejela nagrado MAC, najvišjo irsko nagrado za sodobno umetnost. Nika Autor, družbeno občutljiva umetnica, bo maja letos Slovenijo zastopala na Beneškem bienalu, največji razstavi sodobne umetnosti. Pot v tujino pa si z umetniškim preizpraševanjem razmerij med tehnologijo in delom utira tudi Škofjeločanka Sanela Jahić.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.