Marcel Štefančič jr.

7. 4. 2017  |  Mladina 14  |  Kultura  |  Film

Gospodična Nemitežit

Jamais contente, 2016, Emilie Deleuze

zadržan

Dnevnik jezne najstnice.

Pokojni John Hughes, nekdanji kralj najstniških komedij, bi vedel, kaj storiti z Auroro (Léna Magnien), 13-letno šolarko, ki ji gre vse na jetra – oče, mama, sestri, šola, sošolci, sošolke, prijatelji, prijateljice, ljudje, država, svet, vesolje: po pouku bi jo poslal v pripor, tako da bi postala del »Breakfast Cluba«. In tam bi potem sedela toliko časa, dokler ne bi začutila empatije vsaj do dveh sotrpinov. A časi so se očitno spremenili – to ne deluje več.

Zato Auroro pošljejo v rock bend, v katerem lahko divja in besni (Hate the Taste!), kolikor hoče (kdor poje, zlo ne misli), a bend bi se lahko imenoval tudi »Breakfast Club«. Gospodična Nemitežit je film o adolescentki (no, »mladi odrasli«), ki se noče prilagoditi, ki hoče torej ostati takšna, kot je, toda to, kar je, ni ne vem kaj. Res pa tudi karikirani svet, v katerega naj bi se prilagodila, ni videti nič bolje. Bolj bi sodil v animirani film.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.