Uredništvo

 |  Svet

Svoboda izražanja ali nespoštljiva provokacija?

Vodilna ameriška erotična revija Hustler, ki jo vodi znani medijski mogotec Larry Flint, je z zadnjo naslovnico sprožila mešane odzive

Založnik Larry Flynt (74), o katerem je bil posnet tudi film (Ljudstvo proti Larryju Flyntu), se je vedno zavzemal za napredne in liberalne poglede v ameriški družbi. Kljub temu, da je nekoč sicer želel kandidirati na listi republikanske stranke, je v svoji karieri večkrat podprl demokratske kandidate, predvsem Billa Clintona in nenazadnje lani njegovo soprogo Hillary Clinton, ki je nato ameriško predsedniško tekmo izgubila proti Donaldu Trumpu. Slednji pa je morda Flyntu služil kot navdih pri njegovi nedavni provokaciji. 

Zadnja naslovnica Flyntove revije Hustler je namreč sprožila številne pomisleke in mešane odzive, saj je na prvi strani gola ženska, ki je ovita v ameriško zastavo. To samo po sebi sicer ne bi bilo danes nič tako zelo provokativnega, če ne bi bila zastava ovita okoli njene glave kot muslimansko pokrivalo, ki očitno namiguje na burko oziroma nikab. Poleg fotografije pa je napis "svoboda na prvem mestu". Muslimanska skupnost meni, da gre za grobo nespoštovanje oblačila, ki ga muslimanske ženske uporabljajo kot simbol skromnosti.

Naslovnica revije Hustler s pripisom svoboda na prvem mestu

Naslovnica revije Hustler s pripisom "svoboda na prvem mestu"
© Hustler

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.