Vojna napoved planetu

Donald Trump najbolj uživa v vojnih napovedih, v tem, da ruši red, kvari igro in moti status quo 

© Tomaž Lavrič

Ste si že ogledali prve epizode nove serije Twin Peaks? Nadrealistična, ne. Toda v primerjavi s Trumpom izgleda povsem realistično. Komaj ga dohaja. Serija Twin Peaks ni linearna – tudi Trump je povsem nelinearen. V seriji Twin Peaks nikoli ne veš, kaj točno se dogaja – Trumpa je prav tako izredno težko razumeti. Agent Cooper ima doppelgängerja, ki počne grozne reči – Trump ima doppelgängerja, ki tvita grozne reči. Kdor misli, da ga v seriji Twin Peaks čaka lahka zabava, se moti – kot so se zmotili tisti, ki so mislili, da jih pri Trumpu čaka lahka zabava. V seriji Twin Peaks je vse polno alternativnih časovnic – pri Trumpu je vse polno alternativnih dejstev. Serija Twin Peaks je konspirološki raj – Trump tudi. V seriji Twin Peaks mrgoli očetov, ki fantazirajo o svojih hčerkah, in starejših moških, ki zasužnjujejo precej mlajše ženske – ne recite, da ob tem ne dobite asociacije na Trumpa (»Ne vem, kaj je pri Trumpu bolj zaskrbljujoče: to, da verjame, kar govori, ali to, da ima stanovanje zapečateno. Verjetno je zasačil Melanio, ki je skušala pobegniti,« se je pred časom pošalil Seth Meyers). Twin Peaks izgleda kot serija o patriarhu, ki se mu je zmešalo – dobra metafora Trumpove Bele hiše. David Lynch rad šokira – Trump tudi. Lynch skuša iz bukoličnega mesteca Twin Peaks iztisniti maksimum – Trump skuša maksimum iztisniti iz Bele hiše. Lynch ljubi transcendentalno meditacijo, ker odpravlja vse negativnosti – Trump je izumil antitranscendentalno meditacijo, ki ustvarja vse možne negativnosti. Že vse od originalne serije Twin Peaks vemo, kdo je umoril Lauro Palmer – Trump nam je še razkril, kdo jo je zgrabil za »pičko«.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.