Goran Kompoš  |  foto: Sebastijan Iskra

21. 7. 2017  |  Mladina 29  |  Kultura  |  Dogodki

Učna ura rocka

Legendarni Pixies so ob tretjem obisku Ljubljane potrdili, da so še vedno v izvrstni formi

Pixies niso pokazali trohice nepotrebne, zaigrane teatraličnosti, vendar ne zaradi napuha ali naveličanosti, pač pa zato, ker vse in še več preprosto povedo s svojo glasbo.

Pixies niso pokazali trohice nepotrebne, zaigrane teatraličnosti, vendar ne zaradi napuha ali naveličanosti, pač pa zato, ker vse in še več preprosto povedo s svojo glasbo.

Vrnitve kultnih bendov, sploh takih, ki so imeli moč, da so s svojo glasbo spreminjali življenja svojih privržencev, skoraj praviloma sprožijo polemike. Sodeč po pokoncertnih odzivih to brez dvoma drži tudi za zasedbo Pixies, ki nas je prejšnjo sredo obiskala že tretjič. Dobršnemu delu tistih, ki so jih v ljubljanskih Križankah slišali pred trinajstimi leti, se je zdelo, da so vplivni bostonski rockerji zreli za pokoj. A podobno nergavi so bili leta 2004 najbrž tudi tisti feni, ki so zasedbo slišali ob njenem prvem obisku Križank leta 1989, ko je bila (domnevno) na vrhuncu svojih moči. No, tistim, ki smo četverico tokrat slišali prvič, za te hvalospeve o njeni preteklosti ne bi moglo biti bolj vseeno. Slišali in videli smo namreč bend, ki je več kot očitno še vedno v izvrstni koncertni kondiciji. Še več, še zmeraj je lahko zgled večini drugih bendov.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.