IK, STA

 |  Politika

Na vrhu še vedno Pahor in SDS

Vlado podpira 36,6 odstotka vprašanih, najbolj priljubljen politik ostaja predsednik republike Borut Pahor, če bi danes potekale državnozborske volitve, pa bi največ vprašanih volilo SDS

Borut Pahor in Janez Janša

Borut Pahor in Janez Janša
© Jaka Gaser, Dnevnik

Vlado premiera Mira Cerarja podpira 36,6 odstotka vprašanih, najbolj priljubljen politik pa ostaja predsednik republike Borut Pahor. Če bi danes potekale državnozborske volitve, bi 13,1 odstotka vprašanih volilo SDS, sledita ji SD s 7,3-odstotno podporo in SMC s 5,1-odstotno podporo, je pokazala anketa, ki jo za Pop TV izvaja Mediana Pulse.

Po izsledkih ankete bi se Levica uvrstila na 4. mesto s 4,9 odstotka, sledila bi NSi s 4,1 odstotka, nato pa Desus s triodstotno podporo in SLS z 1,4-odstotno podporo.

Neopredeljenih je 28,4 odstotka vprašanih, 19,7 odstotka ne bi volilo nobene od naštetih strank, 8,2 odstotka vprašanih pa se volitev ne bi udeležilo.

Vlado po poročanju največje slovenske komercialne televizije podpira dobra tretjina vprašanih, delo vlade kot slabo ocenjuje 54,1 odstotka vprašanih. Skoraj vsak deseti, torej 9,3 odstotka vprašanih, je neopredeljenih.

Na vrhu lestvice priljubljenosti politikov ostaja predsednik republike Borut Pahor, sledita mu evropska komisarka za promet Violeta Bulc in evropska poslanka Tanja Fajon.

Na vrhu lestvice priljubljenosti politikov ostaja predsednik republike Borut Pahor, sledita mu evropska komisarka za promet Violeta Bulc in evropska poslanka Tanja Fajon. Na četrto mesto se je uvrstil predsednik državnega zbora Milan Brglez, za njim je minister za kmetijstvo Dejan Židan, ki mu sledi predsednica NSi Ljudmila Novak.

Sedmi na lestvici je evropski poslanec Lojze Peterle, osmi pa vodja poslanske skupine Levica Luka Mesec. Predsednik vlade Miro Cerar je na devetem mestu. Novinec na lestvici in prvi na spodnjem delu lestvice je poslanec NSi Matej Tonin, na 19. mestu pa je predsednik SDS Janez Janša. Na repu lestvice, torej na 20. mestu, je šef Nove ljudske stranke in nekdanji mariborski župan Franc Kangler.

Anketo je za Pop TV na vzorcu 710 ljudi opravila Mediana Pulse.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.