Prebujanje podgan

Zakaj je Trump svoje politično preživetje izenačil s preživetjem bele rase

 Donald Trump in rasistični šerif iz Arizone Joe Arpaio na Trumpovem predvolilnem shodu v Iowi leta 2016. Prejšnji teden ga je Donald Trump pomilostil

Donald Trump in rasistični šerif iz Arizone Joe Arpaio na Trumpovem predvolilnem shodu v Iowi leta 2016. Prejšnji teden ga je Donald Trump pomilostil
© Profimedia

Petindvajsetega avgusta 1967, pred 50 leti, je pred laundromatom v Arlingtonu (Virginija) pod streli atentatorja padel George Lincoln Rockwell, ameriški Führer, ustanovitelj Ameriške nacistične stranke. Prepričan je bil, da se belcem godi krivica, da izgubljajo moč, da postajajo sužnji v svoji lastni domovini in da so žrtve vse večje diskriminacije, celo etničnega čiščenja, zato je sklenil, da bo Ameriko naredil spet veliko – črnce naj pošljejo v Afriko, »komunistične Jude« pa v plinske celice. Tak je bil njegov program. Težil je Martinu Luthru Kingu in belkam, ki so se poročale s črnci, zanikoval holokavst, medene tedne pa preživel v Hitlerjevem Berchtesgadnu.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.