Staš Zgonik

1. 9. 2017  |  Mladina 35  |  Družba

Ekotriler

Kako želijo ekoteroristi ugrabiti boljšo prihodnost

Prebivalci Hoč in okoliških občin so v Ljubljani pred sedežem okoljevarstvenih organizacij, ki so razmišljale o pritožbi, pripravili protestni shod.

Prebivalci Hoč in okoliških občin so v Ljubljani pred sedežem okoljevarstvenih organizacij, ki so razmišljale o pritožbi, pripravili protestni shod.
© Tina Recek, Večer

Običajen postopek pridobivanja vseh potrebnih dovoljenj za gradnjo industrijskega obrata se je v minulih tednih spremenil v pravi ekotriler. Kanadski multinacionalki Magna naj bi zmanjkovalo časa za začetek gradnje avtomobilske lakirnice v Hočah. Okoljevarstveno soglasje, ki je pogoj za izdajo gradbenega dovoljenja, jim je Agencija za okolje podelila pred tremi tedni, a še ni pravnomočno, ker se mora najprej izteči rok za morebitne pritožbe stranskih udeležencev v postopku.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.