MS, STA

 |  Kultura

Na dražbi doslej neobjavljeni posnetek nekdanjega Beatla Georgea Harrisona

Avkcijska hiša Omega Auctions iz mesta Warrington, ki leži v bližini Liverpoola, bo v nedeljo na dražbi ponudila doslej neobjavljeni posnetek člana zasedbe The Beatles Georgea Harrisona ter serijo doslej neznanih negativov s podobami zasedbe. Za vse skupaj načrtujejo, da bodo iztržili okoli 15.000 funtov.

George Harrison in Eric Clapton na koncertu.

George Harrison in Eric Clapton 
© Steve Mathieson / Wikimedia Commons

Pesem Hello Miss Mary Bee je leta 1968, približno v času, ko je izšel njegov prvi solo album Wonderwall Music, nastala za Harrisonovo dobro prijateljico Mary Bee. Posneta je na trak skupaj s še nekaterimi uspešnicami Beatlov. Na dražbi Omega Auctions, ki bo potekala v nedeljo, bodo ponudili tudi nekaj pisem zakoncev Harrison za Mary Bee, ki so nastala v času, ko sta bila v Indiji. V enem od pisem je Harrisonova žena Patti Boyd zapisala, da je George pravkar vstopil v kuhinjo, prepevajoč "Mary Bee, Mary Bee about to make a lovely cup of tea".

Kupiti pa bo mogoče tudi 70 doslej nepoznanih negativov s podobami Beatlov, ki so bile posnete leta 1967, tik pred smrtjo njihovega menedžerja Briana Epsteina.

GwmVfewqu7I

Po besedah Paula Fairweatherja iz avkcijske hiše pričakujejo, da bo dražba pritegnila zanimanje zbirateljev z vsega sveta. "Katerikoli srečnež bo kupil zbirko, bo dobil odličen dostop do koščka zgodovine iz Harrisonovega najbolj vplivnega obdobja, tako kot člana Beatlesov kot samostojnega umetnika," je dodal.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.