Izak Košir

22. 9. 2017  |  Mladina 38  |  Kultura

Leteči cirkus Rolling Stonesov

Kako so Mick, Keith, Ronnie in Charlie seks, droge in rokenrol spremenili v globalni biznis

Mick Jagger (vokal, orglice), Keith Richards (kitara), Ronnie Wood (kitara) in Charlie Watts (bobni) skupaj štejejo 293 let. Kljub temu na njihove koncerte hodi že tretja generacija poslušalcev.

Mick Jagger (vokal, orglice), Keith Richards (kitara), Ronnie Wood (kitara) in Charlie Watts (bobni) skupaj štejejo 293 let. Kljub temu na njihove koncerte hodi že tretja generacija poslušalcev.
© AFP

Preteklo soboto je po ocenah organizatorjev koncertnih aranžmajev najmanj 10.000 Slovencev in Slovenk romalo na nastop britanske skupine The Rolling Stones v avstrijski Spielberg. Da je bilo Slovencev na koncertu, kjer je migalo kar 95.000 obiskovalcev, res veliko, je po glasnem odzivu opazil sam frontman zasedbe Mick Jagger, ki se je med pozdravljanjem bližnjih držav ustavil prav pri Sloveniji in pripomnil, da smo z njimi (torej z Britanci) v isti skupini za svetovno prvenstvo v nogometu. Mick, večni šarmer tudi pri svojih 74 letih, pač zna pihati na dušo. A za dogodek, kjer najcenejša vstopnica stane 100 evrov, je treba narediti še marsikaj več, da občinstvo dobi svojo potešitev oziroma satisfaction.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.