Uredništvo

 |  Politika

RTV Slovenija: Borut Pahor bi zmagal z več kot polovico vseh glasov

Sodeč po "volilni napovedi", ki jo je za nacionalno televizijo opravila agencija Episcenter, drugega kroga predsedniških volitev ne bo

Spremljanje volitev v Cankarjevem domu v Ljubljani

Spremljanje volitev v Cankarjevem domu v Ljubljani
© Borut Krajnc

Volilna napoved, ki jo je za RTV Slovenija pripravil Episcenter, kaže, da je dozdajšnjemu predsedniku Borutu Pahorju svoj glas namenila več kot polovica volivcev (56,2 odstotka), kar pomeni, da drugi krog ne bo potreben. Na drugem mestu mu z 22,5 odstotka sledi Marjan Šarec. Na tretjem mestu je Romana Tomc (10,2 odstotka), sledi ji Ljudmila Novak (5,4 odstotka), Andrej Šiško bi dobil 1,9 odstotka glasov, ostali kandidati, Suzana Lara Krause, Maja Makovec Brenčič, Angelca Likovič in Boris Popovič bi dobili odstotek oziroma še manj glasov.

Na drugem mestu mu z 22,5 odstotka sledi Marjan Šarec. Na tretjem mestu je Romana Tomc (10,2 odstotka), sledi ji Ljudmila Novak (5,4 odstotka), Andrej Šiško bi dobil 1,9 odstotka glasov, ostali kandidati bi dobili odstotek oziroma še manj glasov.

Pri volilni napovedi je bila upoštevana izbira opredeljenih anketirancev in preferirana izbira še neopredeljenih anketirancev, ki so napovedali udeležbo na predsedniških volitvah. Anketo je Episcenter opravil danes na vzorcu 732 ljudi.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.