Kaj bomo s Kevinom Spaceyjem?

Filmi in serije, v katerih je igral, izgledajo le še kot dokumentarci o njem

Kevin Spacey ima dva oskarja, prvega je leta 1996 dobil vlogo v filmu Osumljenih pet, drugega mu je leta 2000 prinesla vloga v Lepoti po ameriško.

Kevin Spacey ima dva oskarja, prvega je leta 1996 dobil vlogo v filmu Osumljenih pet, drugega mu je leta 2000 prinesla vloga v Lepoti po ameriško.

Roscoe Fatty Arbuckle je 3. septembra 1921 še veljal za enega izmed največjih komikov na svetu. Zabaval je svet, vesolje, galaksije. Vsi so se mu smejali. Bil je otročji, vulgaren, neroden – producent smeha, humorja, gegov, vicev. Tehtal je od 135 do 150 kilogramov. Kakor kdaj. Drvel je in se lomil, skakal in plezal, padal in vstajal, prejemal udarce in pretiraval, doživljal katastrofe, a vedno preživel. Torte je tako dobro prenašal kot krilo. Imel je deški obraz, ki so ga vsi takoj prepoznali. Prijatelji so ga klicali Roscoe, Mabel Normand ga je klicala »Veliki Otto«, feni pa so ga klicali Fatty – Debelinko. Bil je tovarna hitov, kralj komedije – kot Charlie Chaplin, Buster Keaton, Harry Langdon in Harold Lloyd. Za sabo je imel na stotine komedij in burlesk, celovečernih in kratkih, številne – absurdne, lunatične, parodične, kaotične – pa je tudi režiral, nekatere zelo domiselno. V burleski Moonshine je moškemu, ki se mu zdi romanca z njegovo hčerko malce prehitra, dahnil: »To je kratek film. Nimamo časa za grajenje ljubezenskih prizorov.« Menda je imel največjo in najpopolnejšo zbirko vicev na svetu. Bil je prvi filmski zvezdnik, ki je podpisal milijonsko pogodbo.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.