Goran Kompoš

 |  Mladina 4  |  Kultura  |  Plošča

Jonny Greenwood: Phantom Thread OST

2018, Nonesuch

+ + + +

Čeprav je Jonny Greenwood sedmo ploščo s filmsko glasbo zložil kar med turnejo z matično zasedbo Radiohead, je glasba za Fantomsko nit (Phantom Thread) njegovo najbolj dovršeno delo za film. Deloma zato, ker je z glasbo opremil že prejšnje štiri filme režiserja Paula Thomasa Andersona. Še bolj pa zato, ker gre za zgodovinsko dramo, postavljeno v povojni London, in se je lahko osredotočil le na glasbo, ki jo je protagonist filma (igra ga Daniel Day-Lewis) domnevno poslušal v tistem času. Navdih je našel v baročni in romantični klasični glasbi, s 60-članskim godalnim orkestrom posnel kopico zapomnljivih melodij in za soundtrack prejel že več uglednih nagrad, med drugim je bil nominiran za zlati globus. Ja, morda letos naposled dobi tudi oskarja.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.