Podla oblast

Podlejše od kaznovanja revnih zgolj zaradi tega, ker so revni, je kvečjemu to, da kazni ne uvedeš na glas, ampak jo poskušaš v zakonodajo pretihotapiti

Ukrep je bil naperjen predvsem proti Romom (na fotografiji protest Romov pred parlamentom 16. oktobra lani)

Ukrep je bil naperjen predvsem proti Romom (na fotografiji protest Romov pred parlamentom 16. oktobra lani)
© Borut Krajnc

Trideset let mineva, odkar smo v Sloveniji zadnjič izdali tajni uradni list. Danes je s predpisi mnogo težje »čarati«. Ne samo, da mora biti vsak javno objavljen, že predlog je treba javno predstaviti. Zato prejšnji teden ni bila presenetljiva le nakana ministrstva za delo, da z novelo zakona o družinskih prejemkih revne kaznuje z odvzemom otroškega dodatka, temveč in še posebej to, da so se na tako sporen ukrep mediji, humanitarne organizacije in stroka tako pozno odzvali. Vendar pa je treba kritiko usmeriti v drugo smer, v ministrstvo: slednje je namreč naredilo vse, da javnost za ukrep sploh ne bi izvedela, in to tako vrhunsko, da bi jim zavidali celo tisti, ki so si tajni uradni list izmislili.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.