Vasja Jager

9. 2. 2018  |  Mladina 6  |  Kultura

Metod Pevec

Legenda slovenskega filma in nekdanji predsednik Nacionalnega sveta za kulturo

© Borut Krajnc

Leta 2015 ste odstopili kot predsednik Nacionalnega sveta za kulturo (NSK) skupaj z ostalimi člani, ker se niste strinjali s pasivnostjo ministrstva pri vzpostavljanju novega kulturnega modela. Takrat je resor vodila Julijana Bizjak Mlakar. So se pod njenim naslednikom Tonetom Peršakom stvari razvijale v smer, ki ste jo želeli začrtati s svojo gesto?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

 • Igor Kadunc, generalni direktor RTV Slovenija

  Intervju: Metod Pevec

  Metod Pevec in še mnogi se motijo ter s tem povzročajo škodo. Leta 2017 je RTV Slovenija za plače in stroške stalnih sodelavcev porabila 60,9 % prihodkov in ne 80%, kot navaja bivši predsednik Nacionalnega sveta za kulturo! Če bi, hipotetično, RTV Slovenija leta 2017 ustvarila toliko prihodkov, kot jih je leta 2010, bi bil ta delež še nižji: stroški za delo bi obsegali vsega 56% vseh prihodkov. Več