Uredništvo

 |  Kultura

Iglesias po stopinjah svojega očeta v Ljubljano

Pop zvezdnik Enrique Iglesisas bo deset let kasneje kot njegov oče, legendarni popevkar Julio, prvič nastopil v Ljubljani

Sin znamenitih staršev, nekdanjega vratarja madridskega Reala in popevkarja Julia Iglesiasa ter manekenke in novinarke Isabel Preysler, Enrique Iglesias, ki je kot pevec prav tako dosegel svetovno slavo, prihaja v Ljubljano - 12. maja bo namreč nastopil v Stožicah. Enriqure se je najprej sicer želel oddaljiti od priimka svojega slavnega očeta in je na začetku svoje kariere nastopal kot Enrique Martinez, šele kasneje je prevzel odrsko ime svojega očeta - Iglesisas.  Julio je v Ljubljani nastopil leta 2008, in sicer v Hali Tivoli. 

Enrique Iglesias, kljub temu, da so po svetu najbolj znani njegovi hiti v angleškem jeziku, prepreva predvsem v španščini, kar ga je pripeljalo do tega, da je danes eden od najbolj priljubljenih izvajalcev t.i. latino žanra. Maja bo v Sloveniji nastopil prvič, ljubljansko dvorano Stožice bo obiskal v okviru nadaljevanja svetovne turneje Sex and Love, kot se imenuje njegov deseti, sicer že pred pred tremi leti izdani album.

»Obstajajo trenutki na odru, ko si moram vzeti trenutek zase, ko pogledam okoli sebe ter sem prevzet s čustvi obiskovalcev in energije, ki jo soustvarijo z menoj na koncertu. Vsakič, ko pogledam naokoli, opazim množico nasmejanih obrazov, ki se jim nasmejim nazaj, saj me vedno znova opomnijo, kako srečen sem lahko, da lahko nastopam in sem prisoten,« pravi pop zvezdnik.

Iglesias s piscem pesmi Guyjem Chambersom sodeluje tudi kot avtor skladb za druge glasbenike.

Enrique Iglesias, katerega videi imajo na portalu YouTube več milijard ogledov, je glasbeno kariero zakoličil s prvencem leta 1995 in se zaradi izpostavitve na MTV uvrstil med najbolj prepoznavna imena svetovne pop glasbe. Med njegove največje uspešnice sodijo skladbe kot so Bailamos, Away, Hero, Be With You, Takin' Back My Love in Rhythm Divine.

Enrique rad poudari, da mu je najbolj pri srcu legendarni ameriški pevec Elvis Presley, eden njegovih največjih navdihov. Iglesias s piscem pesmi Guyjem Chambersom sodeluje tudi kot avtor skladb za druge glasbenike. Tako sta denimo pripravila tudi prvi pop singel za Andreo Bocellija (Un Nuovo Giorno), kasneje pa je svojo različico te pesmi v angleščini posnela nekdanja članica ženske skupine Spice Girls Melanie C.

NUsoVlDFqZg

koJlIGDImiU

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.